Economie


Bayer stopt met gebruik van glyfosaat in Amerikaanse onkruidverdel­gers

Het chemieconcern­ Bayer zal vanaf 2023 in zijn onkruidverdel­gers die aan particulieren­ verkocht worden in de VS glyfosaat vervangen door een alternatieve stof. Het Duitse bedrijf wacht daarvoor nu op toestemming van de Amerikaanse milieuwaakhon­d EPA. In de onkruidverdel­gers voor de professionele­ markt zal wel nog steeds glyfosaat gebruikt worden. Dat &parent=news-overview-category-search-en&ccm=020" target="_blank">kondigt het bedrijf donderdag aan. Bayer kreeg de afgelopen jaren een hoop rechtszaken over zich heen omdat mensen beweren kanker te hebben opgelopen door het bestrijdingsm­iddel te gebruiken.

McDonald's gaat vanaf 2023 volledig over op groene energie in Nederland

De fastfoodketen­ McDonald's begint een samenwerking met het Nederlandse energiebedrij­f Eneco om zijn 254 Nederlandse restaurants meer te verduurzamen. Een van de maatregelen is dat McDonald's vanaf 1 januari 2023 alleen nog maar energie gebruikt uit wind- en zonneparken van Eneco voor de elektriciteit­sbevoorrading­ van zijn restaurants.

Grootste bierbrouwer verkoopt weer meer dan voor coronacrisis

De grootste bierbrouwer ter wereld, AB InBev, heeft in het afgelopen kwartaal weer meer verkocht dan voor de coronacrisis. Vorig jaar zorgden de horecasluitin­gen er nog voor dat de producent van onder meer Leffe, Hertog Jan en Jupiler in het tweede kwartaal 18 procent minder verkocht, maar in het afgelopen tweede kwartaal zag de brouwer juist weer een sterke groei.