Californische grondeekhoorns zijn niet zo knuffelbaar als ze misschien lijken. Uit een donderdag verschenen onderzoek van de universiteit van Wisconsin blijkt dat de dieren geregeld jagen op woelmuizen en hun prooi zelfs onthoofden voordat ze die opeten.
Wetenschappers zijn erachter hoe de bacterie Deinococcus radiodurans enorme hoeveelheden straling kan overleven. De bacterie is zo bestand tegen extreme omstandigheden, dat ze ook wel 'Conan the Bacterium' genoemd wordt.
NASA zal pas halverwege 2027 weer mensen op de maan zetten. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie laat donderdag weten dat de bemande maanmissie opnieuw vertraging heeft opgelopen.
We zitten in de donkere dagen voor Kerst. In aanloop naar 21 december, het officiële begin van de winter, worden de dagen namelijk steeds korter. Toch gaat de zon nu al later onder. Hoe zit dat precies?
Chimpansees blijken hun gedrag te kunnen plannen net zoals mensen dat kunnen. Daarmee lijken de apen volgens onderzoekers nog meer op ons dan we dachten.
Wetenschappers hebben een uitzonderlijke eigenschap van een zeeanemoon ontdekt: het holtedier groeit weer aan als je er een stuk van afsnijdt. De anemoon behoudt na een verwonding zijn vorm door in het hele lichaam enzymen te activeren.
De huidige mens had het waarschijnlijk niet in Europa gered zonder het DNA van de neanderthaler. Vermenging met de andere menssoort maakte de moderne mens resistenter tegen ziektes buiten Afrika, blijkt uit nieuw onderzoek.
Op het strand van Texel is een bot van de uitgestorven reuzenalk gevonden. Het borstbeen is minstens tweeduizend jaar en mogelijk zelfs tienduizend jaar oud. De reuzenalk stierf in de negentiende eeuw uit door toedoen van de mens.
Natuurkundigen weten eindelijk hoe lichtdeeltjes er precies uitzien en hoe de wisselwerking is met de omgeving. Door middel van een wiskundig raamwerk hebben de wetenschappers de vorm van deze fotonen achterhaald.